Loading...

Video haven van het Gooi

Huizen is centraal gelegen in Nederland op een kruispunt van verkeersaders, maar bevat ook de mooiste natuur- en watergebieden.

Haven van het Gooi

Gery van de VVV vertelt wat er in de zomer allemaal te doen is in Huizen.

Jachthaven ‘t Huizerhoofd is de grootste full-service jachthaven van Huizen. Onze jachthaven is een oase van rust voor watersporters en tevens facilitair zeer compleet en modern.

De jachthaven ontleent zijn aantrekkelijkheid aan de beschutte ligging én parkeergelegenheid op eigen, afgeschermd terrein. In het water en op de wal is in totaal plek voor circa 1.000 boten tot maximaal 15 meter lengte. De ligplaatsen zijn voor vaste ligplaatshouders (de zomermaanden in de periode van 1 april tot 1 november). Belangstellenden voor een ligplaats kunnen zich aanmelden door invulling en toezending van het aanvraagformulier op deze website.

Het parkeerterrein wordt in de wintermaanden gebruikt voor de winterstalling en biedt plek aan circa 450 schepen. In eerste instantie zijn deze plekken bestemd voor vaste ligplaatshouders, maar ook andere belangstellenden kunnen met een gewicht tot maximaal 30 ton hiervoor in aanmerking komen.

Op het terrein zijn onder het havenkantoor ruime toilet- en doucheruimtes alsook een wasserette aanwezig. Onze hijsinstallatie biedt gedurende het zomerseizoen mogelijkheden voor klein onderhoud op de wal of in de loods. Tevens kan brandstof (zowel diesel als benzine) worden getankt en bieden het havenrestaurant en de speelaccommodatie net die extra gezelligheid.

De jachthaven is centraal gelegen en zowel over de weg als over het water goed te bereiken. Met de auto volgt u de borden naar industrieterrein ’t Plaveen met uiteindelijk een verwijzing naar de jachthaven. Over het water bereikt u ons vanaf het Gooimeer, via een betonde geul. Eenmaal tussen de havendammen gaat u bakboord uit. Kortom, Huizen ligt zeer centraal en biedt als thuishaven voor watersporters unieke mogelijkheden. Ook voor passanten is het achterland het bezoeken meer dan waard.

Hoewel de jachthaven geen verenigingshaven is, worden er diverse activiteiten georganiseerd door het op het terrein gehuisveste watersport Verenigingen: WSV Gooierhaven, Coastal Rowing, Sailability en de KHRV (Kleine Huizer Roei Vereniging).

Karel Koopman
 

Bijnamen en anekdotes
Telnr: 06 5314 7240
Email: info@huizers.nl

Video blog
Foto gallery